Fri frakt over 599 kr Rask levering

Hjem / Tips & Råd / Fugl / Undulat som kjæledyr - dette bør du tenke på

Dette bør du tenke på | 26 oktober 2022

Undulat som kjæledyr

apairofcommonparakeetsiskissingonabranch

Undulater er en av våre vanligste burfugler, og dens popularitet skyldes det faktum at det er en snill og lettstelt fugl som er lett å temme. En undulat som trives er sosial og prater gjerne med eieren sin. Undulater finns i mange forskjellige fargevarianter og kombinasjoner av grønt, gult, blått, grått og hvitt. En voksen undulat er ca 15-20 cm lang. Undulater lever i omtrent ti år, men kan bli betydelig eldre. Dette er viktig å tenke på før du bestemmer deg for å skaffe undulater. Hvis du har et barn som vil ha undulater, glem ikke at det er du som voksen som bærer hovedansvaret. I naturen lever undulater i store flokker på de indre gresslettene i Australia. Engelske undulater ble oppdrettet på 1900-tallet for utstilling. De er litt roligere, litt større og har en høyere panne enn vanlige undulater.

Bør jeg ha flere undulater?

Ja, undulater bør alltid holdes i flokk eller par for at de skal trives. Hannene er noe roligere enn hunnene som ofte har et livlig temperament. Det spiller ingen rolle om du har to fugler av samme eller motsatt kjønn, de kommer vanligvis godt overens uansett.

Når dere kommer hjem

Når du har kommet hjem med undulatene dine, la dem være i fred det første døgnet. Da får de en sjanse til å bli kjent med det nye hjemmet sitt. Et tips er at under tiden mens undulatene tilvenner seg det nye hjemmet sitt, kan du sitte ved siden av buret og lese høyt fra en bok om undulater. På denne måten blir de vant til din tilstedeværelse, samtidig som du selv lærer mer om dine nye familiemedlemmer.

 Undulater lærer fort og vil bli tryggere hvis de blir kjent med sin nye familie allerede den første uken, så ikke vent for lenge med å begynne å gjøre undulatene tamme. Begynn med å holde en hånd i buret slik at undulatene venner seg til hånden og bruk rolige bevegelser. Ha gjerne et stykke hirse i hånden som undulater liker. Når de ikke viker unna av at du tar på inventariet er neste steg å prøve å få dem til å hoppe opp på fingeren, en om gangen.

 Når undulatene er håndtamme, kan du slippe dem løs hjemme. Ikke glem å lukke alle vinduer og dører der de kan komme seg ut! I begynnelsen kan det være lurt å dra igjen gardinene slik at de ikke flyr inn i en vindusrute og skader seg. Hvis undulatene ikke kommer til deg når de skal inn i buret, kan du forsiktig fange dem inn i et håndkle eller nett.

"I det vilda lever undulaten i stora flockar på Australiens inre grässlätter."

Anbefalte produkter

See all bird products

Savic Primo 60 Open Empire

1 499 kr

Kampanje
-10%

Versele-Laga Plus I.C. Champion

494 kr549 kr

Relaterte artikler

Se alle artikler

Fugl

Utstyrsliste: Startkit for nye undulateiere

20 oktober 2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først med å få de beste tilbudene!

Nyhetsbrev

Hva er du interessert i?

Kundeservice

23 88 75 00

Postboks 1681, Arbins Gate 2 (Ikke butikk),

0253 OsloNorge

kundeservice@zoo.no

2024 © ZOO.no

Velg land:  

Norge - NOK