Fri frakt over 599 kr Rask levering

Hjem / Tips & Råd / Hund / Tannpleie for hunder

Tannpleie for hunder

portraitofcuteyoungbeagledogsittingandlookingat

Å pusse tennene er like viktig for våre firbente venner som det er for oss mennesker. Selv om tyggebein er bra for tennene, er det dessverre ikke nok. Å pusse hundens tenner hver dag forhindrer tannsykdommer som tannstein og periodontal sykdom. Å pusse tennene bidrar også til å redusere dårlig ånde som mange hunder lider av.

Friske, rene tenner er en forutsetning for et sunt hundeliv. En hund som har infeksjoner i munnen lider av unødvendig smerte, noe som kan føre til at den ikke kan spise som den skal.

Bakterier fra infeksjonene kan også føre til konsekvenser i mage-tarmsystemet og forårsake problemer der også.

Hvordan pusse tennene på en hund?

Å pusse hundens tenner kan være lettere sagt enn gjort og krever ofte mye tålmodighet og trening. Start med å kjøpe en god hundetannkrem, legg litt på fingeren og la hunden slikke den. Sakte men sikkert kan du berøre tennene litt og til slutt pusse dem med en hundetannbørste eller fingertupp.

Tannbørste eller fingertupp?

Det finnes forskjellige alternativer av hundetannbørster avhengig av hundens størrelse og hva du synes er lettest å pusse med. En tannbørste kan være vanskelig å bruke på en liten hund, og da kan en såkalt fingertannbørste laget av mikrofiber være lettere. Tannkrem med leversmak kan få enhver hund til å godta tannbørsting. Det er den mekaniske bevegelsen når du pusser tennene som gjør en forskjell, så selv om du ikke har tannkrem, bør du fortsatt pusse.

Anbefalte produkter

Se alle tannpleieprodukter

Vet's Best Fresh Breath Water Additive For Dogs

129 kr

Relaterte artikler

Se alle artikler

Hund

En tryggere hund på nyttårsaften

26 oktober 2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først med å få de beste tilbudene!

Nyhetsbrev

Hva er du interessert i?

Kundeservice

23 88 75 00

Postboks 1681, Arbins Gate 2 (Ikke butikk),

0253 OsloNorge

kundeservice@zoo.no

2024 © ZOO.no

Velg land:  

Norge - NOK