Fri frakt over 599 kr Rask levering

Hjem / Tips & Råd / Hund / Slik trener du hunden til å være alene hjemme

Slik trener du hunden til å være alene hjemme

adorablegoldenretrieverpuppyeatingfrombowlindoors

Hunder er flokkdyr akkurat som oss mennesker, og det er naturlig for dem å være sammen med familien sin. Dette er viktig å huske på når du skal trene hunden din til å være alene. Dessuten er langt fra alle hunder komfortable med å være alene hjemme en lengre stund.

Ifølge Mattilsynet må en hund luftes minimum tre ganger per dag, eller hver sjette time i løpet av dagen. Det betyr at den ikke kan være alene mer enn seks timer. Valper og eldre hunder må luftes mye oftere. Hvis du bor med tilgang til en hundegård, må hunden luftes et annet sted minst en gang om dagen.

Du som hundeeier har ansvar for å skape et så trygt miljø for hunden som mulig. Hvis du har en valp, start tidlig med å trene den gradvis. Begynn med å øve på å la den være alene en kort stund i et annet rom i hjemmet. Øk tiden sakte men sikkert i et tempo slik at hunden ikke blir engstelig eller stresset. Etter hvert når valpen har begynt å slappe av alene kan du begynne med å forlate huset eller leiligheten en kort stund.

Tips! Begrens området som hunden kan være på med for eksempel en valpehage eller hundegrind. Dette gjør det tryggere og du unngår eventuelle ulykker når du ikke er hjemme.

Produkter som kan hjelpe

I tillegg til trening kan du supplere med et feromonprodukt som gjør både deg og hunden din litt tryggere når den skal være alene. Feromoner er et naturlig trygghetshormon. Den er tilgjengelig som et syntetisk produkt (Adaptil) som letter stressende situasjoner som alenetrening.

Anbefalte produkter

Se alle koselige senger

Flamingo Basket Krems Round

259 kr

Kampanje
-20%

Adaptil Calm Home Doftavgivare + flaska

327 kr409 kr

Relaterte artikler

Se alle artikler

Hund

En tryggere hund på nyttårsaften

26 oktober 2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først med å få de beste tilbudene!

Nyhetsbrev

Hva er du interessert i?

Kundeservice

23 88 75 00

Postboks 1681, Arbins Gate 2 (Ikke butikk),

0253 OsloNorge

kundeservice@zoo.no

2024 © ZOO.no

Velg land:  

Norge - NOK