Fri frakt over 599 kr Rask levering

Hjem / Tips & Råd / Hund / Slik tar du vare på seniorhunden

Slik tar du vare på seniorhunden

youngwomanandbeautifulgermanshepherdmixdogpuppysitting

En hund regnes vanligvis som senior når den er syv år, men det er litt avhengig av rase og størrelse. Typiske tegn på aldring er nedsatt hørsel, energi og syn. Overvekt og stivere ledd er også vanlig, den gruer seg for å hoppe opp i bilen eller springe ned trappen. Tross alderens begrensninger er det mye du som hundeeier kan gjøre for å hjelpe din gamle hund å få en bra alderdom.

Mosjon er fortsatt veldig viktig, tilpass hundens aktivitetsnivå til dagsformen. Hvis den virker pigg i dag, er den trolig dag, vil den trolig være mer i stand til å takle neste dag og omvendt. Både trening og mental stimulering er viktig for å motvirke visse aldersrelaterte sykdommer som senilitet. En senil hund har dårligere reaksjonsevne, begynner å oppføre seg annerledes og blir innadvendt.

De dagene seniorhunden din ikke har så mye energi, er det andre morsomme ting dere kan gjøre sammen. Ta med hunden på biltur eller kaffe sammen i parken. Ulike miljøer kan være like stimulerende som en lang tur i skogen.

Nesten alle eldre hunder har tannproblemer i form av tannstein eller periodontal sykdom. Du kan hjelpe hunden din med å unngå unødvendig ubehag og smerte ved å pusse tennene med en hundetannbørste og tannkrem daglig, samt årlig gå og undersøke tennene hos veterinæren

Flere tips til deg med seniorhund

  • Valg av fôr er ekstra viktig når det gjelder eldre hunder, slik at de får riktig ernæring og vitaminer som en eldre hund trenger. Det finnes både seniorfôr og veterinærfôr og hvilket man velger er avhengig av hundens helsestatus.
  • Få veterinæren til å undersøke hunden din og avgjøre om den trenger å spise noen form for kosttilskudd.
  • Nesen til en eldre hund blir tørrere, noe som betyr at luktesansen ikke er like bra som da den var yngre. Derfor får eldre hunder ofte redusert appetitt, da maten ikke er så fristende. Vi anbefaler appetittøkende pulver som drysses på fôret og får det til å smake bedre.
  • Eldre hunder kan ha problemer med å hoppe opp på sofaen eller i bilen. Vi har både hundetrapper og ramper som letter.
  • Hvis seniorhunden har lett for å skli på parketten eller i trappen, kan det være lurt å kjøpe antiskli i form av sokker eller lignende.

Anbefalte produkter

Se alle kosttilskudd
ZOO-favoritter⭐
Kampanje
-19%

BiaBed Biabädd Ortho - Hundeseng

922 kr1 139 kr

Boehringer Viacutan Plus - Pumpeflaske Fytende

269 kr

Relaterte artikler

Se alle artikler

Hund

En tryggere hund på nyttårsaften

26 oktober 2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først med å få de beste tilbudene!

Nyhetsbrev

Hva er du interessert i?

Kundeservice

23 88 75 00

Postboks 1681, Arbins Gate 2 (Ikke butikk),

0253 OsloNorge

kundeservice@zoo.no

2024 © ZOO.no

Velg land:  

Norge - NOK