Fri frakt over 599 kr Rask levering

Hjem / Tips & Råd / Hund / Råd for overvektige hunder

Tips når hunden er for tykk

hungryjackrussellterrierholdinganemptybowlona

Overvekt er dessverre vanlig blant hunder og ofte tar ikke hundeeieren dette på alvor. Men faktum er at helse og velvære for overvektige hunder påvirkes negativt og kan forkorte forventet levealder.

For å finne ut om hunden din er overvektig, utgå fra hundens idalvekt. Hvis hunden din veier 10-20% over idealvekten, vil den bli regnet som overvektig. Hvis hunden din veier 20% over idealvekten, teller det som fedme, noe som er direkte skadelig og kan føre til diabetes, svekket immunforsvar og slitasjegikt. En overvektig hund kan oppleve det slitsomt å mosjonere og kan også få problem med å holde varmen.

Tegn på at hunden er for tykk:

  1. Midjen er ikke så tydelig fra siden og ovenfra.
  2. Ribbeina kan knapt kjennes under hundens fettlag.
  3. På magen får hunden en tydelig rett buklinje.
  4. Synlige fettlager (bilringer) runt nakke og ved haleroten.

Noen raser har lettere for å bli overvektige enn andre, og kastrerte hunder har lettere å gå opp i vekt da stoffskiftet er lavere enn for ikke-kastrerte hunder. Men en av de vanligste årsakene til vektøkning hos hunder er at vi mennesker gir dem for mye av det gode. Så lenge du holder oversikt over balansen mellom fôrinntak og energiforbruk, blir vekt vanligvis ikke et problem.

Hvordan kan jeg slanke hunden min?

Slutt med å gi den menneskemat og skjær ned på snacks og godbiter. Det vanligste er å begynne med å redusere porsjonene, men gjør det gradvis slik at hunden blir vant til de mindre porsjonsstørrelsene. Et annet alternativ er å bytte til slankefôr, som er spesielt anpasset for vekttap. Godbiter fås også som lavkalorigodbiter. 

Husk å aktivere hunden din! Øk tempoet når dere er ute og går. Ta flere raske turer under dagen. Ta gjerne med hunden til en hundepark der den får leke og springe fritt. Lek og mosjon gjør underverker for en hund som er litt for rund.

Anbefalte produkter

Se alle veterinærfôr
Superdeal

Hill's Prescription Diet Dog Metabolic + Mobility Chicken

1 119 kr

Dasuquin Tuggtabletter

609 kr

Relaterte artikler

Se alle artikler

Hund

En tryggere hund på nyttårsaften

26 oktober 2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først med å få de beste tilbudene!

Nyhetsbrev

Hva er du interessert i?

Kundeservice

23 88 75 00

Postboks 1681, Arbins Gate 2 (Ikke butikk),

0253 OsloNorge

kundeservice@zoo.no

2024 © ZOO.no

Velg land:  

Norge - NOK