4.5 på TrustpilotFri frakt over 599 kr Rask levering

Hjem / Tips & Råd / Hund / Pelsstell guide for hundeeiere

Pelsstell guide for hundeeiere

cutelovelysmalldogwetinbathtub-youngwomanowner-2

Det finnes mange forskjellige typer hundepels. De tre vanligste pelstypene er korthåret, langhåret og strihåret. Uansett om hunden din har lang eller kort pels, må pelsen tas vare på for at hunden din skal føle seg bra.

En langhåret og/eller krøllete pels må vaskes og børstes oftere enn en korthåret pels som trenger litt færre bad og mindre eller ingen trimming. Kjøp en god hundesjampo, hundebørste, hundekam, karde og en hundesaks, så er du klar.

Hvis hunden din har tover i pelsen, kan disse irritere og hemme hundens naturlige bevegelser og i verste fall forårsake sår.

Tover og floker er spesielt ubehagelige for hunden hvis de sitter i armhulen, lysken eller rundt potene. På en langhåret pels er det best å gre ut flokene i forbindelse med bading og med hjelp av en god hundesjampo og balsam. Beskytt pelsen når du grer og børster med en balsamspray. En balsamspray kan også brukes på tørr pels.

En karde eller børste med korte pigger er litt mer skånsom enn en hundekam og fjerner ikke fler hår enn nødvendig. Etter det kan du forsiktig kamme ut flokene med fingrene eller en grovtannet kam. Hvis hunden din har en stor floke, er det vanligvis lettere og minst smertefullt å helt enkelt klippe den av. Risikoen for å få floker er ekstra stor om høsten og våren når hunden røyter mye.

Velg riktig hundebørste, kam eller karde

En hundebørste med mykere pigger er spesielt egnet for de mer ømfintlige valpene og hundene. En børste med avrundede pigger anbefales hvis hunden din har tover og småfloker i pelsen. Børster med metallpigger er bra for store floker. En hund med kortere pels kan sette pris på en børstehanske som masserer huden og øker blodsirkulasjonen. I tillegg til å børste vekk løse hår og gjøre pelsen myk og blank, er hundebørster også bra redskap for å fjerne smuss og flass. En karde er velegnet om du skal børste ut tover og floker.

Hundebørster fås i mange ulike materialer, men metall eller plast er det vanligste. Velg kam, karde eller børste etter pelstype. Lang og tykk pels trenger en kam med få og glese pigger. Hunder med tykk, middels lang pels, med eller uten underull, bør ha en kam med få tette pigger. En tett og rett pels med litt underull trenger en kam med mange tette pigger.

Relaterte artikler

Se alle artikler

Hund

En tryggere hund på nyttårsaften

26 oktober 2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først med å få de beste tilbudene!

Nyhetsbrev

Hva er du interessert i?

Kundeservice

23 88 75 00

Postboks 1681, Arbins Gate 2 (Ikke butikk),

0253 OsloNorge

kundeservice@zoo.no

2023 © ZOO.no

Velg land:  

Norge - NOK