4.5 på TrustpilotFri frakt over 599 kr Rask levering

Hjem / Tips & Råd / Smådyr / Hvordan se om kaninen din er syk

Hvordan se om kaninen din er syk

femaleveterinarianfeedingmilkordrugsyrupwithsyringeto

Feilvokste tenner

Det er en god ide å forsikre kaninen din slik at uventede veterinærbesøk ikke blir for kostbare. Du kan til og med vaksinere kaninen din årlig, konsultere veterinæren din.

Her er noen av de vanligste sykdommene hos kaniner:

For lite høy og gress kan føre til at kaninen tygger for lite og på feil måte, noe som til slutt fører til at tennene blir for lange. Overgrodde og feilvokste tenner kan forårsake munninfeksjoner, sår på leppene eller tungen, og manglende evne til å ta til seg og tygge maten.

Vanlige symptomer på  overgrodde tenner er problemer med å tygge og svelge riktig og økt salivasjon. Kaninen kan også være våt under haken og på brystet.

Dårlig appetitt

En kanin som spiser for lite fiber og for mange kalorier kan føre til fedme, fettleversykdom og dårlige motoriske ferdigheter i mage-tarmkanalen. Tannubehag kan også føre til at kaninen slutter å spise på grunn av smerte.

Tap av appetitt kan også skyldes livmorinfeksjon, abscesser, luftveisinfeksjon, gastrointestinal infeksjon, infeksjon i mellomøret, inntak av giftige produkter eller infeksjon  i blæren eller nyrene.

En kanin som ikke har spist i 24 timer, bør alltid tas med til veterinæren.

Pasteurellose

Mange kaniner bærer på en bakterie i bihulene som kalles Pasteurella multocida. Denne bakterien forårsaker ikke problemer hos kaniner som har et sunt immunsystem, men under stress  kan denne bakterien  formere seg raskt og forårsake alvorlig sykdom.

Kontakt veterinæren i tilfelle det begynner å renne væske fra øynene, nesen eller vulva, om  kaninen mister appetitten, blir sløv, får diaré, vipper hodet til den ene siden, mister balansen eller har tungt med å puste.

Relaterte artikler

Se alle artikler

Smådyr

Pleieråd & handleliste tamrotte

21 oktober 2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først med å få de beste tilbudene!

Nyhetsbrev

Hva er du interessert i?

Kundeservice

23 88 75 00

Postboks 1681, Arbins Gate 2 (Ikke butikk),

0253 OsloNorge

kundeservice@zoo.no

2023 © ZOO.no

Velg land:  

Norge - NOK