4.5 på TrustpilotFri frakt over 599 kr Rask levering

Hjem / Tips & Råd / Hund / Kloklipp på hund

Kloklipp på hund

trimmingdogclawsathome-manicureforcutetoyterrier

Å klippe hundeklør er noe både hund og eier kan synes er litt skummelt. Men med mye øvelse og tålmodighet er det mulig å gjøre kloklippingen til et avslappet øyeblikk for dere begge.

Klipp gjerne klørne annenhver uke, men husk at du ikke trenger å klippe alle fire potene på en og samme tid. Ta heller en pote om dagen og gi hunden mye ros etter hver klo. Hvis du har en valp, anbefaler vi at du introduserer klosaksen tidlig, har den gjerne i nærheten når du håndterer valpen og la den bli vant til at du berører potene.

Viktig når du skal klippe hundens klør

Velg et rolig sted i hjemmet med god belysning og sørg for å ha god tid. Klipp gjerne klørne ofte, men litt om gangen. På denne måten holder du styr på klørnes lengde og reduserer risikoen for å klippe for mye. Nerven sitter i den lyserøde delen inne i kloa, og hvis du klipper i den, kan den blø kraftig. Det er vanligvis ikke farlig, men det kan være ubehagelig for hunden. Sørg for å ha blodstopper hjemme, så er du forberedt hvis et uhell oppstår.

Klør som blir lange og klippes for sjelden kan forårsake feilbelastninger i hundens poter, så vel som andre helseproblemer.

Hvilken klosaks skal jeg velge?

Når du velger klosaks, velg en som passer hundens størrelse og pote. For valper kan en mindre klosaks være enklere å bruke i begynnelsen. Større klosakser har noen ganger en sperr som forhindrer at du ved et uhell klipper for mye. Det finnes også elektriske kloslipere som sliper ned klørne – mange synes disse er enklere og mindre dramatiske å bruke.

Anbefalte produkter

Se alle kloprodukter

Millers

Klotang Røde håndtak

189 kr

Relaterte artikler

Se alle artikler

Hund

En tryggere hund på nyttårsaften

26 oktober 2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først med å få de beste tilbudene!

Nyhetsbrev

Hva er du interessert i?

Kundeservice

23 88 75 00

Postboks 1681, Arbins Gate 2 (Ikke butikk),

0253 OsloNorge

kundeservice@zoo.no

2023 © ZOO.no

Velg land:  

Norge - NOK