4.5 på TrustpilotFri frakt over 599 kr Rask levering

Hjem / Tips & Råd / Smådyr / Kanin som kjæledyr - dette bør du tenke på

dette bør du tenke på | 18 oktober 2022

Kanin som kjæledyr

bunnyhands

Skal du skaffe deg en kanin? Så gøy! Her er noen råd underveis og et par ting å tenke gjennom før du bestemmer deg.

Av alle smådyrene er nok kaninen den mest populære. Den er søt å se på, har et mildt og vennlig temperament og er lett å holde og ta vare på. Kaninen er perfekt for deg som vil ha et kjæledyr å både kose med og finne på aktiviteter med. Kaninen har en levetid på omtrent 5-10 år avhengig av rasen. De er mest aktive om kvelden, men tilpasser seg vanligvis familiens rutiner.

Kaniner lever ca 5-10 år avhengig av  rasen , så det er viktig å tenke langsiktig når man kjøper en kanin.

Hvilken rase skal jeg velge?

Det finnes mange forskjellige kaninraser, og de kommer i mange størrelser, pelsvarianter og farger. Hos oss finner du dvergeraser som Dvergvedder og Løvehodekanin, som er de mest passende for familier med barn takket være deres lille størrelse og fine temperament. De har en veldig sjarmerende og nysgjerrig natur, noe som gjør dem raskt tamme og kosete.

En voksen Dvergvedder veier ca 1,8-2,5 kg. Hodet er kort og bredt med lange hengende ører. De kommer i mange fargevariasjoner, og pelsen kan være kort, løvehodet eller lang. Et voksen Løvehode veier ca 1,1-1,9 kg og ørene er oppreist. De er langhårede rundt hodet som en "løvemanke" og har kortere hår på resten av kroppen, og er også tilgjengelig i mange forskjellige farger.

"Kaniner lever ca 5-10 år avhengig av rasen , så det er viktig å tenke langsiktig når man kjøper en kanin."

Bør jeg ha flere kaniner?

Kaniner er sosiale dyr som bør holdes i par eller grupper når det er mulig. Du kan holde en kanin alene hvis du gir den mye oppmerksomhet, så kaninen føler at familien er dens "flokk".

Hvis du vil ha to eller flere kaniner fra begynnelsen, bør du velge hunner da de vanligvis trives godt sammen hvis de har fått vokse opp sammen, men det kan aldri garanteres. Hanner kan ikke holdes sammen.

Du kan også skaffe en hanne ca 4-5 måneders alder som er kastrert og sette en ung hunne til ham (vent ca 1 måned etter kastrering). Da har du tid til å gjøre hannen ordentlig tam, som hunnen deretter følger, og de vil mest sannsynlig bli et lykkelig par!

Relaterte artikler

Se alle artikler

Smådyr

Pleieråd & handleliste tamrotte

21 oktober 2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først med å få de beste tilbudene!

Nyhetsbrev

Hva er du interessert i?

Kundeservice

23 88 75 00

Postboks 1681, Arbins Gate 2 (Ikke butikk),

0253 OsloNorge

kundeservice@zoo.no

2023 © ZOO.no

Velg land:  

Norge - NOK