4.5 på TrustpilotFri frakt over 599 kr Rask levering

Hjem / Tips & Råd / Katt / Enkle tips for å få katten til å trives

Enkle tips for å få katten til å trives hjemme

greycatpeepsoutofthecorneranimalemotionslooks

Katter er mer selvstendige enn hunder, men trenger minst like mye omsorg og stimulering for å føle seg komfortable. Her er noen enkle triks for å få katten din til å trives hjemme.

1. Maten

For katten er det naturlig å spise litt og ofte, gjerne 7-20 ganger / dag. Gjør katten vant til fri tilgang helt fra starten, ha boller med tørrfôr på forskjellige steder i hjemmet, og la aldri maten gå tom! Velg brede boller, ettersom katter er motvillige til å spise fra en bolle der dens delikate kinnhår treffer kantene.

2.Vannet

Plasser vannskålene minst to meter fra maten, vannet blir skittent av matsmuler slik at katten ikke vil drikke det. Vannfontener oppmuntrer katten til å drikke og er en god forsikring mot urinveisproblemer!

3. Leken

I  de fleste  tilfeller kan spesielt  innekatter ikke tilfredsstille sin jaktinstinkt på egen hånd, og da er det ekstra viktig at du hjelper til. Ha gjerne to sett med leker som du varierer mellom, da blir de ikke kjedelige!

4. Toalettet

Regelen sier at du skal ha én kattedo mer enn antall katter, altså tre kattedoer til to katter. Kattedo med eller uten tak er en smakssak, men teip opp  luken i begynnelsen hvis du har en kattunge. Med bra kattesand og et godt fôr trenger du aldri å ha en toalett som lukter.

Relaterte artikler

Se alle artikler

Katt

Startkit: Utstyrsliste for nye katteeiere

3 oktober 2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først med å få de beste tilbudene!

Nyhetsbrev

Hva er du interessert i?

Kundeservice

23 88 75 00

Postboks 1681, Arbins Gate 2 (Ikke butikk),

0253 OsloNorge

kundeservice@zoo.no

2023 © ZOO.no

Velg land:  

Norge - NOK