Fri frakt over 599 kr Rask levering

Hjem / Tips & Råd / Hund / En tryggere hund på nyttårsaften

En tryggere hund på nyttårsaften

scareddog

Nyttår er den høytiden som påvirker hundene mest. En festlig høytid som vi mennesker gledes over kan være traumatiserende for en hund. Med riktig forberedelse kan du legge til rette for og hjelpe vennen din til å føle seg rolig og trygg til tross for fyrverkeri og smeller.

Nyttår er den høytiden som påvirker hundene mest. En festlig høytid som vi mennesker gledes over kan være traumatiserende for en hund. Med riktig forberedelse kan du legge til rette for og hjelpe vennen din til å føle seg rolig og trygg til tross for fyrverkeri og smeller.

Sørg for å være mye ute i dagene før nyttårsaften og gå lange turer med hunden så den er så harmonisk som mulig på nyttårsaften. Vi anbefaler at du alltid holder hunden i bånd rundt nyttårsaften for å være på den sikre siden. En skremt hund som flykter for livet er vanligvis umulig å stoppe. Hvis den har halsbånd, kan du eventuellt stramme det inn et ekstra hull og om den bruker sele, dobbeltsjekk at hunden ikke kan vri seg ut av selen. Vær oppmerksom på at en stresset hund kan ha problemer med å utrette sine behov.

En trygg plass

La hunden selv velge en plass i hjemmet hvor det føles trygt. Det kan være på badet eller under sengen. Gi den et mørkt sted og ha på radio eller tv for å avlede lyden av fyrverkeri og smeller. Sørg også for å ha en seng med pledd i nærheten, hunder vil ofte kunne gjemme seg selv om de ikke får plass under sofaen. Hvis hunden skulle begynne å bjeffe på lydene, prøv å ikke irettesette den.

Aldri alene

Forlat aldri hunden på nyttårsaften, uansett hvor trygg den virker. Hvis hunden blir redd, må du være i nærheten. Du er hundens sikkerhet i livet. Prøv å roe den ned med kos eller gi den et ekstra godt tyggebein.

Ikke tren med riktige fyrverkerier

Tren aldri hunden med ekte fyrverkeri eller smeller, selv om du utsetter hunden for det som er skremmende kommer ikke redselen forsvinne. Det er heller ikke uvanlig at hunder som reagerer på fyrverkeri også er redde for torden eller andre høye smellelyder.

Hjälpmedel

Det er flere måter å hjelpe hunden din på, men sørg for at du har prøvd disse før, slik at hunden føler seg komfortabel. Ørepropper laget av skumgummi eller litt fuktet bomull kan bidra til å dempe støyen. Thundershirt er en vest som hunden har på seg og som gir et mykt, konstant trykk som mange hunder opplever som beroligende. Trygghetsferomoner som Adaptil fås i ulike former og letter stressende situasjoner. Svært stressede hunder kan om du tar kontakt med veterinær få foreskrevet medisin som virker beroligende.

En skremt hund kan havne i akutt sjokk. Hvis du ser at fråden i munnen er hvit, kontakt straks en veterinær. Sjekk på forhånd åpningstider på dyreklinikker i nærheten.

Anbefalte produkter

Se alle beroligende produkter
Kampanje
-15%

Adaptil Calm for Dogs - Hundhalsband

331 kr389 kr

Relaterte artikler

Se alle artikler

Hund

Aktiveringstips for hund

26 oktober 2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først med å få de beste tilbudene!

Nyhetsbrev

Hva er du interessert i?

Kundeservice

23 88 75 00

Postboks 1681, Arbins Gate 2 (Ikke butikk),

0253 OsloNorge

kundeservice@zoo.no

2024 © ZOO.no

Velg land:  

Norge - NOK