4.5 på TrustpilotFri frakt over 599 kr Rask levering

Hjem / Tips & Råd / Katt / Hvis ulykken er ute – dette bør alle katteeiere ha hjemme

Hvis ulykken er ute | 3 oktober 2022

Dette bør alle katteeiere ha hjemme

kitteninthehandsofawomanclose-uplookingat

Selv våre firbente venner kan bli syke, og noen ganger må du som katteeier handle på egen hånd før du drar til veterinæren. Det er derfor viktig å ha det riktige utstyret og produktene hjemme for rask førstehjelp. Her er en sjekkliste på hva førstehjelpsskrinet for katter bør inneholde.

  • Zoolac er en pasta av probiotika som balanserer bakteriefloraen i  mage-tarmkanalen for å lindre problemer med opprørt mage.
  • Vet-Flex er en selvklebende bandasje som kan brukes på sår eller irritert hud der katten ikke skal slikke.
  • Beskyttende krage, trakt eller body er også en praktisk måte å sikre  at katten ikke slikker på såret sitt.
  • Blodstopp er et pulver som stopper blødende klør hvis du ved et uhell klipper for mye. Å klippe for langt er ikke farlig, men katten kan bli sur og si ifra.  Et tips er å kutte litt om gangen regelmessig for å unngå blodsøl.
  • Termometer for å avgjøre om katten din har feber. Kattens normale temperatur er rundt 38-39 °C, men det er viktig at du vet kattens eksakte normale temperatur for å kunne  avgjøre om den har feber. Ta derfor temperaturen på katten på en dag når den er frisk og skriv ned temperaturen på et notat og oppbevar i førstehjelpsboksen. Husk at kattens kroppstemperatur kan stige litt hvis den er nervøs eller stresset.
  • Flåttpinsetter og flåttmiddel. Det finnes en mengde forskjellige flåttmidler og metoder mot flått, ta gjerne kontakt med våre ansatte for å lære mer om hvordan de fungerer. NB! Selv innekatter kan få flått i sommermånedene, så bli vant til sjekke pelsen fra tid til annen.

Relaterte artikler

Se alle artikler

Katt

Startkit: Utstyrsliste for nye katteeiere

3 oktober 2022

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først med å få de beste tilbudene!

Nyhetsbrev

Hva er du interessert i?

Kundeservice

23 88 75 00

Postboks 1681, Arbins Gate 2 (Ikke butikk),

0253 OsloNorge

kundeservice@zoo.no

2023 © ZOO.no

Velg land:  

Norge - NOK