FLY MED KATT

Tips for å fly med katt

Noen ting å huske på i god tid før turen

I henhold til EUs forskrifter må reisende katter kunne identifiseres med en mikrochip eller en tydelig lesbar tatovering når de transporteres fra et EU -land til et annet. Mikrochip brukes i alle land, mens tatovering i prinsippet bare brukes i Sverige.

Dyret må også ha et "dyrepass" med korrekt informasjon om helsestatus. Disse utstedes av en veterinær. Ulike land krever forskjellige vaksinasjoner. Ta kontakt med veterinæren i god tid før du reiser.

Hvis du reiser mye, kan du vaksinere katten din hvert år forebyggende, slik at du unngår bekymringer før turen.

For en tur / retur til Norge fra de fleste land, kreves det også at dyret blir ormekur og behandlet for flått av en veterinær noen dager før turen.

For å fly med katten i kabinen, du trenger en god veske:

Som regel må dyrets veske kunne passe under setet foran og fortsatt være så stor at den lar dyret stå oppreist og kunne snu seg. For nøyaktige dimensjoner og maksimal vekt, må du kontakte flyselskapet ditt.

Alle flyselskaper krever at vesken kan lukkes, er rømmesikker og vanntett, og har god ventilasjon slik at dyret kan puste. Med andre ord må stoffet være sterkt, bunnen må tåle fukt og glidelåsen må ikke kunne åpnes fra innsiden.

Ettersom dyrevesken vanligvis regnes som håndbagasjen din, kan det være lurt å velge en veske med ekstra lommer slik at du også har plass til lommebok, pass osv.

Den eneste vesken som alle flyselskaper godtar er "Sherpa Bag" som er tilgjengelig i forskjellige størrelser og regnes som en av de beste transportposene for flyreiser. Det er en veldig holdbar veske som er produsert av en flyvertinne og derfor designet spesielt for flyreiser.

Hvis katten skal sjekkes inn i bagasjerommet:

Mange flyselskaper tilbyr å transportere kjæledyret ditt i bagasjerommet, som har samme temperatur og trykk som kabinen. Hvis dyret ditt sammen med transportposen veier mer enn 8 kg, må du vanligvis sjekke inn dyret.

Reglene for størrelse, maks vekt og hvor mange dyr du kan ha i et bur varierer mellom de forskjellige flyselskapene. Det kreves vanligvis at dyret skal kunne stå, sitte, legge seg og snu uten problemer.

Alle flyselskaper godtar "IATA -godkjente" flybur, for eksempel "Nomad". De har rømningssikre dører, bolter som må skrues opp og ventilasjon fra alle fire veggene.

De er laget av hardplast som beskytter dyret under transport. Dyret skal ikke kunne stikke ut poten / snuten gjennom gitteret. Vanlige gitterbur er ikke IATA -godkjent.

Forberedelser og under turen:

Sørg for at katten din er godt kjent med transportvesken / flyburet før turen, så katten føler at buret er et trygt sted. Hvis dette ikke er mulig, legg i det minste et teppe med dyrets lukt i buret. Bruk gjerne feromoner, Feliway eller Serene-um for katter for å hjelpe katten med å holde seg rolig under reisen.

Beroligende tabletter kan foreskrives av veterinæren din. Vi har også reseptfrie medisiner Zylkéne som virker beroligende på katten din. Vi anbefaler at du prøver disse en uke før avreise for å være sikker på at katten din reagerer godt på produktet. Noen blir kvalme, andre stresset og det er ikke morsomt å oppdage under en tur!

Hvis dyret skal sjekkes inn, må det ha tilgang til vann og noen ganger fôr. Bollene må du ha. Når du reiser i en kabin, er dette ikke nødvendig hvis du ikke skal på en lengre tur.

Legg gjerne en urinabsorberende pute som "Doggy Trainer" i vesken! Selv om den er vanntett, er det ikke morsomt å sitte med en stinkende veske i kabinen. Ha med deg et ekstra underlag og en plastpose, slik at du raskt kan bytte hvis ulykken inntreffer.

Tips omKattebursom selges hos oss på Zoo.no.

Nomad
Sherpa
Trixie
Nobby Flyveske

Viktig å tenke på før flyturen:

Dyret må ha gyldig EU -dyrepass og værechippet.
Skal dyret bli med inn i kabinen eller bagasjerommet?
Transportveske, sjekk med flyselskapet ditt hvilke krav de har til størrelsen og maksimal vekt på kabinvesken.
Forbered transportvesken med tilbehør og sørg for at kjæledyret ditt føler seg rolig under reisen!
God tur!