Å FLY MED EN HUND

Tips for å fly med hund

Noen ting å tenke på i god tid for hunden før flyturen

I henhold til EUs forskrifter må reisende hunder kunne identifiseres med en mikrochip eller en tydelig lesbar tatovering når de transporteres fra et EU -land til et annet. Mikrochip brukes i alle land, mens tatovering i prinsippet bare brukes i Sverige.

Hunden må også ha et "dyrepass" med informasjon om helsemessige forhold med korrekt informasjon om helsemessige forhold. Disse utstedes av en veterinær. Ulike land krever forskjellige vaksinasjoner. Ta kontakt med veterinæren i god tid før du reiser.

Vaksiner gjerne hvert år for forebyggende formål hvis du reiser mye, så slipper du bekymringer før turen.

For en tur / retur til Norge fra de fleste land, kreves det også at dyret får ormekur og blir behandlet for flått av en veterinær noen dager før turen.

For å fly med hunden i kabinen, trenger en god veske

Som regel må hundens kabinveske passe under setet foran og fremdeles være så stort at den lar dyret stå opp og snu seg. For nøyaktige dimensjoner og maksimal vekt, må du kontakte flyselskapet ditt.

Alle flyselskaper krever at posen kan lukkes, er rømmesikker og vanntett, samt har god ventilasjon slik at dyret kan puste. Med andre ord må stoffet være sterkt, bunnen må tåle fukt og glidelåsen må ikke kunne åpnes fra innsiden.

Ettersom dyrevesken vanligvis regnes som håndbagasjen din, kan det være lurt å velge en pose med ekstra lommer slik at du også har plass til lommebok, pass osv.

Den eneste vesken som alle flyselskaper godtar er "Sherpa Bag" som er tilgjengelig i forskjellige størrelser og regnes som en av de beste transportveskene for flyreiser. Det er en veldig holdbar veske som er produsert av en flyvertinne, og er derfor designet spesielt for flyreiser.

Hvis hunden skal sjekkes inn i bagasjerommet

Mange flyselskaper tilbyr å transportere kjæledyret ditt i bagasjerommet, som har samme temperatur og trykk som kabinen. Hvis dyret ditt sammen med transportvesken veier mer enn 8 kg, må du vanligvis sjekke inn dyret.

Reglene for størrelse, maks vekt og hvor mange dyr du kan ha i et bur varierer mellom de forskjellige flyselskapene. Det kreves vanligvis at dyret skal kunne stå, sitte, legge seg og snu uten problemer.

Alle flyselskaper godtar "IATA -godkjente" flybur, for eksempel "Nomad". De har rømningssikre dører, bolter som må skrues opp og ventilasjon fra alle fire veggene.

De er laget av hard plast som beskytter dyret under transport. Dyret skal ikke kunne stikke ut poten / snuten gjennom gitteret. Vanlige nettbur er ikke IATA -godkjent.

Forberedelser for hunden før og under flyturen

Sørg for at dyret er godt kjent med transportvesken eller buret før turen, så det er et trygt sted. Hvis dette ikke er mulig, legg i det minste et teppe med dyrets lukt i buret. Bruk gjerne feromoner som  Adaptil eller Serene-um for hunder, for å hjelpe dyret med å holde seg rolig under reisen.

Beroligende tabletter kan foreskrives av veterinæren din. Vi har også reseptfri medisin, Zylkéne som virker beroligende på hunden din. Vi anbefaler at du prøver disse en uke før avreise for å være sikker på at hunden din reagerer godt på produktet. Noen blir kvalme, andre stresset og det er ikke morsomt å oppdage under en tur!

Hvis dyret skal sjekkes inn, må det ha tilgang til vann og noen ganger fôr. Bollene du må levere. Når du reiser i kabinen, er dette ikke nødvendig hvis du ikke skal på en lengre reise.

Legg gjerne et urinabsorberende underlag som "Doggy Trainer" i vesken! Selv om den er vanntett, er det ikke morsomt å sitte med en stinkende veske i kabinen. Ha med deg et ekstra underlag og en plastpose, slik at du raskt kan bytte om ulykken inntreffer.

Viktig å vurdere før flyturen:

Dyret må ha gyldig EU -dyrepass og bli chippet.
Skal dyret bringes inn i kabinen eller bagasjerommet?
Transportveske, sjekk med flyselskapet ditt hvilke krav de har til størrelsen og maksimal vekt på kabinvesken.
Forbered transportvesken med tilbehør og sørg for at kjæledyret ditt føler seg rolig under turen!

Tips om Hundbur som selges hos oss på Zoo.no.

Nomad
Sherpa
Trixie
God tur!